Виїзне засідання робочої групи із розробки та оновлення освітньо-професійної програми «Географія» підготовки магістрів

11 квітня 2024 р. під час зорганізованого кафедрою географії, методики її навчання та туризму виїзного семінару-практикуму «Залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої роботи в сучасних умовах» відбулося виїзне засідання робочої групи на базі Кобеляцької метеорологічної станції ІІ розряду у відповідності з угодою про співпрацю між Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка та Полтавським обласним центром з гідрометеорології з метою обговорення проєкту освітньо-професійної програми «Географія» другого (магістерського) рівня вищої освіти.

На зустрічі були присутні науково-педагогічні працівники кафедри географії, методики її навчання та туризму, директор Кобеляцької метеорологічної станції ІІ розряду Л. А. Юхименко.

Гарант освітньо-професійної програми «Географія», доцент Вячеслав Єрмаков зазначив, що освітня програма отримала схвальні відгуки від здобувачів вищої освіти, наукової спільноти та роботодавців, відмітив важливість підготовки магістрів з географії в аспекті практичної спрямованості у вивченні компонентів природи, у тому числі підготовки фахівців, готових до здійснення гідрометеорологічного моніторингу на базі спеціалізованих установ та організацій.

Член робочої групи, професор Любов Вішнікіна наголосила на важливості співпраці з Полтавським гідрометцентром у плані формування професійних компетентностей майбутніх фахівців з географії, зокрема шляхом залучення до спільних заходів та проходження виробничих практик. Запропонувала залучити до керівництва виробничої практикою з географії представників стейкголдерів.

Присутні стейкхолдери та викладачі кафедри обговорили співпрацю над подальшими напрямками реалізації освітнього процесу і удосконаленням освітніх компонентів «Гідрометеорологічний моніторинг», «Виробнича практика з географії». Директор Кобеляцької метеорологічної станції ІІ розряду Л. А. Юхименко відзначила потребу в сучасних фахівцях з географії та метеорології.

Робота над удосконаленням освітньої програми продовжилася наступного дня під час наукового симпозіуму з нагоди 110-ї річниці ПНПУ імені В.Г. Короленка За плідну співпрацю представникам стейкголдерів – учасникам робочої групи освітньо-професійної програми «Географія» Вірі Смирновій – провідному гідрологу Полтавського обласного центру з гідрометеорології Українського гідрометцентру ДСНС та Олені Шиян – науковому співробітнику відділу природи Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського були вручені Почесні грамоти університету.

Висловлюємо щиру вдячність стейкголдерам за активну участь в роботі над оновленням освітніх програм, продуктивну співпрацю та зацікавленість в удосконаленні процесу підготовці фахівців з географії у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка.

You may also like...