Готуймося до НМТ разом!

Відповідно до плану профорієнтаційної роботи кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання 28 листопада 2023 року в онлайн-режимі була проведена олімпіада зі всесвітньої історії. Завдання олімпіади були складені за актуальними проблемами Нової і Новітньої історії.

В олімпіаді взяли участь студенти ІV курсу факультету історії та географії, учні 10-11 класів Комунального закладу «Полтавська ЗОШ І-ІІІ ступенів №38», Ліцею №17 «Інтелект», Ліцею №13 «Успіх», Комунального закладу «Розсошенська гімназія Щербанівської сільської ради Полтавського району Полтавської області».

Організатори олімпіади мали на меті актуалізувати знання здобувачів середньої та вищої освіти із всесвітньої історії, нагадавши при цьому про євроінтеграційну спрямованість України, закріпити навички роботи з тестами, що є важливим при підготовці до НМТ. Окрім того, зміст тестових завдань з новітньої історії Європи та Америки був безпосередньо пов’язаний з подіями української історії новітнього часу.

Технічну підготовку і супровід олімпіади забезпечили студенти ІІІ курсу факультету історії та географії ОП «Середня освіта (Історія)», які змогли практично застосувати отримані під час вивчення дисципліни «Інформаційні технології у навчанні історії» теоретичні знання. Подібна практика зафіксувала високий рівень сформованості інформаційної компетентності здобувачів та стала певним прологом до майбутньої виробничої педагогічної практики.

За результатами проведеної олімпіади студенти та учні отримали заохочення у вигляді грамот та додаткових балів з відповідних дисциплін.

You may also like...