Відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 032 Історія та археологія

02 листопада 2023 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 44.053.033 Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка відбувся захист дисертації Олександра Коротаєва  на тему.»Діяльність органів державної безпеки серед євангельських конфесій в УРСР (1940-ві – середина 1960-х рр.). Здобувач є випускником аспірантури освітньо-наукової програми (доктор філософії) за спеціальністю 032 Історія та археологія (гарант – професор Юрій Волошин). Спецрада була створена на кафедрі історії України.

До її складу увійшли  професор Роман Сітарчук (голова), професор Людмила Бабенко (рецензент) та опоненти: доктори історичних наук Олександр Тригуб (Чорноморський національний університет імені Петра Могили, м. Миколаїв), Оксана Висовень (Університет Григорія Сковороди в Переяславі), кандидат історичних наук Михайло Федоренко (Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова). Відділ аспірантури, кафедра історії України, здобувач Олександр Коротаєв та його науковий керівник кандидат історичних наук, перший проректор університету Олексій Гура провели необхідні організаційні етапи підготовки до захисту.

Офіційні опоненти та рецензент дисертації детально проаналізували дослідження, поставили низку запитань та висловили окремі зауваження, які отримали вичерпні відповіді дисертанта. Захист дисертації з історії України викликав інтерес зацікавлених науково-педагогічних працівників, які здійснюють дослідження у зазначеній тематичній площині. Згідно з вимогами захист відбувався публічно, що дозволило взяти участь в обговоренні дисертації, дискусії як в онлайн режимі, так і безпосередньо.

Члени разової спеціалізованої вченої ради за результатами захисту одноголосно проголосували за присудження Олександру Коротаєву наукового ступеня доктора філософії за спеціальністю 032 Історія та археологія, галузь знань 03 Гуманітарні науки.

Вітаємо Олександра Коротаєва з успішним захистом!

You may also like...