Практичне заняття з музеєзнавства у фондах Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського

В рамках Угоди про співпрацю кафедри історії України ПНПУ імені В. Г. Короленка та Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського в навчальному процесі здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти ОП «Історія та археологія», спеціальності 032 Історія та археологія, студенти групи ІА-23 (староста Аліна Бабак) разом з викладачем дисципліни «Музеєзнавство та музейна справа» доц. Ларисою Шаповал вивчали музейні фонди та музейну документацію у супроводі завідувачки науково-дослідного відділу й комплектування музейних фондів Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Оксани Сулими.

Студенти факультету історії та географії, групи ІА-23 ознайомилися з сучасними дослідженнями науковців, музейних співробітників краєзнавчого музею, напрямами фондової, виставково-експозиційної роботи, екскурсійної діяльності музею в умовах воєнного стану. Також, відбулася зустріч здобувачів освіти з директором Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Олександром Супруненком, який запросив відвідати Виставку «Свідки Полтавської давнини» (із новітніх археологічних досліджень Полтавської археологічної експедиції) за матеріалами роботи археологічної експедиції яку очолював Юрій Пуголовок»

Важливим напрямом музейної діяльності є фондова робота Музею, яка грунтується на науковій концепції музейної установи, що розробляється вченою радою музею та зафіксована у музейній документації. В рамках практичного заняття на тему «Облік, збереження, вивчення музейних предметів у фондах музею» студенти історики-археологи продемонстрували практичні навички з прийняття музейних предметів у фонди краєзнавчого музею, заповнюючи Акт прийняття на облік та Інвентарну картку, паспорт музейного предмета.

Фото 4, 5, 6 Здобувачі вищої освіти ОП «Історія та археологія», спеціальності 032 Історія та археологія, студенти групи ІА-23 закріпили теоретичні знання, професійні компетентності з дисципліни «Музеєзнавства та музейної справи» на тему «Науково-дослідна та фондова робота музею» на базі музею історичного профілю відповідно робочої програми навчального курсу.

You may also like...