Світ культури Сходу – чайна церемонія «Чай, журавлик і катана»

Під час тижня факультету історії та географії з ініціативи кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання було проведено навчально-виховний захід «Чай, журавлик і катана». Організаторами виступили доцентка Наталія Порох, старша лаборантка кафедри Альона Ткаченко та студентка групи ІО-31 Анна Ткаченко.

         До заходу долучилися студенти та викладачі факультету, а також учні Ліцею № 13 «Успіх» разом зі вчителькою історії Мариною Мироненко та Полтавської ЗОШ І-ІІІ ступенів №38 з випускницями факультету історії та географії, а нині – вчителями історії – Наталією Старостенко та Світланою Євтух.

         На початку заходу учням було продемонстровано навчальний відео-фрагмент про Японію, який розкривав історію країни від Середньовіччя і до сьогодні. Наступним елементом заходу стала реконструкція японської чайної церемонії. Головними дійовими особами церемонії були сьогун зі своєю дружиною та купецька родина з Голландії. Акторами виступили студенти факультету історії та географії – Анна Ткаченко, Марина Миршавка, Владислав Левенко, Ельвіра Галушко та Михайло Савченко.

         У рамках заходу було проведено два майстер-класи. Студентка групи ІО-12 Вікторія Дудіна показала туторіал по складанню журавликів у техніці орігамі, а старша лаборантка кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання Альона Ткаченко розповіла про японське мистецтво аранжування квітів та продемонструвала майстер-клас зі створення весняної ікебани.

         На завершення заходу усі гості та учасники змогли насолодитися смачним чаєм та отримали печиво з особливими передбаченнями. Церемонія пройшла в дружелюбній та комфортній атмосфері. Учні та студенти залишились задоволені та переповнені позитивними емоціями.

You may also like...