В університеті відбулося засідання ІІІ Всеукраїнської науково-практичної інтернет-конференції з міжнародною участю «Освітні й наукові виміри географії та туризму»

17 квітня відбулася ІІІ Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція з міжнародною участю «Освітні й наукові виміри географії та туризму» присвячена 110 річниці університету та 35-літтю започаткування підготовки вчителів географії у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Захід організовано кафедрою географії, методики її навчання та туризму у співпраці з відділом навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України, кафедрою туристичного та готельного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі, кафедрою географії Азербайджану та технології викладання географії Азербайджанського державного педагогічного університету, Університетським коледжем Копенгагена.

У роботі конференції прийняли участь понад 100 учасників – науковців в сфері географії та туризму, методистів із вітчизняних та зарубіжних закладів освіти і науково-дослідних установ.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися: доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України, директор Інституту педагогіки НАПН України, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Олег Топузов; доктор педагогічних наук, доктор теологічних наук, професор, проректор з наукової роботи Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Василь Фазан; доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України, доктор економічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи Полтавського університету економіки і торгівлі Олександр Манжура; доктор філософії у галузі педагогіки, доцент, завідувач кафедри географії Азербайджану та технології викладання географії Азербайджанського державного педагогічного університету Октай Алхасов.

Основними тематичними напрямками роботи конференції стали модернізація географічної освіти, природничо – та суспільно-географічні студії, географія рекреації і туризму, формування підприємницької компетентності фахівців з туризму, здійснення освітнього процесу з географії та туризму в умовах війни, краєзнавчий підхід до навчання географії. Модерувала захід завідувач кафедри географії, методики її навчання та туризму, доцент Анжела Шуканова.

З доповідями та повідомленнями по тематичним напрямкам конференції виступили: Любов Вішнікіна (доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри географії, методики її навчання та туризму Полтавського національного педагогічному університеті імені В. Г. Короленка), Тетяна Назаренко (доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник, завідувач відділу навчання географії та економіки Інституту педагогіки НАПН України), Оксана Браславська (доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри географії, геодезії та землеустрою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини), Павло Шуканов (доктор географічних наук, доцент, професор кафедри туристичного та готельного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі), Олександр Федій (кандидат педагогічних наук, доцент, доцент кафедри географії, методики її навчання та туризму Полтавського національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка), Михайло Логвин (кандидат географічних наук, доцент, доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Полтавського університету економіки і торгівлі), Самая Гасанова (старший співробітник Відділу акредитації та ліцензування, Департамент забезпечення якості, Агенція забезпечення якості освіти, м. Баку), Олена Множинська (вчитель географії Пирятинського ліцею №4 Пирятинської міської ради Полтавської області), Сергій Сарнавський (асистент кафедри географії, методики її навчання та туризму Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка), Яшар Алхасов (Бакинський слов’янський університет).

Щиро вдячні всім учасникам та співорганізаторам, що долучилися до організації та проведення конференції. Бажаємо подальшої плідної роботи та співробітництва у дослідженні та вирішенні ключових проблем відповідно до окреслених напрямків роботи конференції!

You may also like...