Кафедра всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання співпрацює з закладами освіти м. Полтави

15 березня 2024 року з ініціативи кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання на базі Комунального закладу «Полтавська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №38 Полтавської міської ради Полтавської області» були проведені дебати на тему «Чи слід відмовитися від участі в Євробаченні на період війни?». До його організації долучилися Олена Корж – вчителька історії ЗОШ №38 та Альона Ткаченко – лаборантка кафедри, яка в даний час проходить виробничу педагогічну практику в ЗЗСО. Кафедру з цим навчальним закладом пов’язує не один рік співпраці. Директорка ЗОШ №38, Тетяна Веркалець, є стейкхолдером освітньо-професійної програми «Середня освіта (Історія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а вчителями історії в школі працюють випускники факультету історії та географії – Олена Корж, Наталія Старостенко.

У дебатах взяли участь учні 11-А класу школи – Артемій Гончаренко, Денис Прокопенко та студентки групи ІО-21 факультету історії та географії – Тетяна Нестеренко, Дар’я Тарасенко. Шляхом жеребкування утворилися дві команди PRO та Contra, які, залучаючи економічні, фінансові, культурні та політичні аргументи, відстоювали свої позиції. Такі дебати розвивають у учасників критичне мислення, вчать підбирати аргументи, логічно викладати свої думки, але при цьому чути слова опонентів. Не зважаючи на протилежні позиції, учасники дебатів були одностайними у необхідності всілякими способами підтримувати свою країну, відстоювати її незалежність, допомагати армії, різними способами нагадувати світовій спільноті про російську агресію.

До складу журі увійшли завідувачка кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання, доцентка Тетяна Тронько; випускниця факультету історії та географії, а нині заступник директора з навчально-виховної роботи, вчитель історії ЗОШ №38 Наталія Старостенко; учень 11-А класу, переможець Всеукраїнського дебатного турніру «Молодь дебатує» (2022/2023 навчальний рік) Дмитро Брага.

Переможців чи переможених у цьому турнірі не було. Задоволення отримали всі учасники. А представниці команди факультету історії та географії запланували провести подібний конкурс серед студентів факультету.

You may also like...