Студенти й викладачі факультету історії та географії взяли участь в просвітницькому консалтингу щодо формування доброчесного освітнього середовища

Учасники освітнього процесу факультету історії та географії взяли участь в просвітницькому консалтингу «Доброчесна держава – доброчесна громада/регіон – доброчесний університет». Спікерка заходу ректорка Марина Гриньова акцентувала увагу на доброчесності як невід’ємній рисі кожного здобувача освіти й викладача, мешканця громади, українця. «Сьогодні явище доброчесності потребує популяризації» – зазначає управліниця, – адже воно давно вийшло за межі винятково академічної, тому охоплює весь спектр відносин на рівні держави й суспільства, громади, університету».

         Студенти й викладачі охоче брали участь в обговоренні важливих проблем, працювали з кейсами щодо дотримання доброчесності в сфері публічної служби, на рівні посадових осіб органів місцевого самоврядування, в освітньому процесі сучасних університетів.

Співспікерка Тамара Жалій, доцентка кафедри історії України проаналізувала становлення терміну «академічна доброчесність» в історичній ретроспективі, проаналізувала особливості формування адміністративної етики як важливих норм в суспільстві, яке має нульову толерантність до корупції, специфіку етичної інфраструктури та її ключові елементи (політична воля, механізми підконтрольності і підзвітності, кодекси поведінки, участь громадськості та громадський контроль та ін.).

Учасники заходу були суголосні в потребі й надалі продовжувати просвітницькі лекторії з метою популяризації доброчесності, проявів позитивних дій у цьому руслі, формування ціннісних орієнтирів для прозорості й відкритості в державі й суспільстві.

You may also like...