Кафедра географії, методики її навчання та туризму вітає Сергія Сарнавського з успішним захистом дисертації за спеціальністю 103 Науки про Землю

27.08.2024 р. у разовій спеціалізованій раді Київського національного університет імені Тараса Шевченка відбувся успішний захист дисертаційної роботи асистента кафедри географії, методики її навчання та туризму Сарнавського Сергія Петровича за спеціальністю 103 Науки про Землю, галузь знань 10 Природничі науки, на здобуття наукового ступеня доктора філософії на тему «Трансформація річкової мережі лівобережних приток Середнього Дніпра». Наукове керівництво здійснював доктор географічних наук, професор, завідувач кафедри гідрології та гідроекології Київського національного університет імені Тараса Шевченка Гребінь Василь Васильович.

Мета дисертаційного дослідження полягала в проведенні комплексного аналізу та вивчення трансформації річкової мережі в межах басейнів лівих приток Середнього Дніпра. В роботі визначено природні умови формування стоку річок, а також вплив господарської діяльності та ландшафтно-гідрологічне районування досліджуваної частини суббасейну. Здійснено аналіз гідрологічного режиму лівих приток Середнього Дніпра в межах двох ключових кліматичних періодів 1961-1990 та 1991-2020 рр. Узагальнено інформацію про трансформацію гідрографічної сітки лівих приток Середнього Дніпра та надано прогноз їх подальшої трансформації у ХХІ ст. На основі отриманих даних створено динамічну картографічну модель трансформації річкової мережі лівобережжя Середнього Дніпра.

Члени спеціалізованої ради відзначили високий науковий рівень та прикладне значення здійсненого наукового дослідження. Щиро вітаємо нашого колегу та бажаємо нових наукових звершень!  

You may also like...