Реалізується програма внутрішньої академічної мобільності на ОПП «Історія та археологія»  бакалаврського і магістерського рівнів

Кафедра історії України у 2023-2024 навчальному році продовжила співпрацю з організації навчання студентів освітньо-професійної програми «Історія та археологія» за програмою внутрішньої академічної мобільності. Відповідно до чинної Угоди партнером з організації проходження навчання є кафедра соціально-гуманітарних дисциплін Полтавського державного аграрного університету, яка забезпечує реалізацію освітньої програми «Політологія» за спеціальністю 051 Політологія першого (бакалаврського) рівня (гарант кандидат політичних наук Сергій Приходько). Здобувачі освіти ОПП «Історія та археологія» виявляють інтерес до освітніх компонентів цієї ОП, оскільки за вимогами державного стандарту за спеціальністю та визначеними фаховими компетентностями вони мають формувати громадянську зрілість і відповідальність як громадяни України.

Студент групи ІА-43 факультету історії та географії Данило Запара обрав вибіркову навчальну дисципліну «Технологія виборчих процесів»  замість вибіркової дисципліни «Практикум з екскурсознавства». Він мотивував вибір бажанням розширити знання з теорії і практики сучасних політичних процесів, виборів як інструменту демократії, інтересом до сучасного політичного життя.

Здобувач освіти другого магістерського рівня ОП «Політологія» ПДАУ Федір Сидоренко виявив бажання вивчати освітній компонент «Глобальні проблеми сучасного світу» на ОП «Історія та археологія» (викладач доцент Юрій Вільховий). На кафедрі історії України було проведено спільне засідання за участю членів робочої групи ОП «Історія та археологія» першого (бакалаврського) рівня, здобувачів освіти, координаторів програми внутрішньої академічної мобільності доцентки Юлії Помаз та Людмили Бабенко з метою моніторингу реалізації програми внутрішньої академічної мобільності, визначення актуальних питань забезпечення академічної свободи студентів для подальшої співпраці.

You may also like...