Презентація освітньої програми «Туризм і рекреація» на Туристично-музейному форумі з нагоди Міжнародного дня музеїв

15 травня доцент Анжела Шуканова представила освітні програми кафедри географії, методики її навчання та туризму на Туристично-музейному форумі, зорганізованого Департаментом культури і туризму Полтавської ОВА з нагоди Міжнародного дня музеїв. У заході взяли участь представники Полтавської обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти міста Полтави, співробітники державних музейних установ, представники територіальних громад Полтавщини.

Учасників форуму привітали заступник начальника Полтавської ОВА Антон Чубенко, перший заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко, депутат Полтавської обласної ради Яніна Барибіна та директор Департаменту культури і туризму Полтавської ОВА Ірина Удовиченко, які подякували присутніх за їхню сумлінну працю і популяризацію туристичних атракцій Полтавщини та відзначили кращих працівників музейної сфери Почесними грамотами і подяками.

Під час панельних дискусій учасники обговорили актуальні питання збереження ментального здоров’я засобами туристичних та музейних активностей, поділилися успішними практиками розвитку регіонального туризму, а викладачі полтавських університетів, де здійснюється підготовка фахівців за напрямком «Туризм і рекреація», розповіли про специфіку підготовки фахівців туристичної індустрії.

У виступі доцент Анжела Шуканова, як гарант освітньої програми «Туризм і рекреація», поділилася досвідом реалізації практичного компоненту підготовки бакалаврів з туризму і рекреації у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка та запросила присутніх колег, як стейкхолдерів, долучитися до обговорення проектів освітніх програм, оприлюднених на сайті кафедри. За роки навчання студенти університету проходять комплексну навчальну польову практику «Вступ до фаху», навчальну краєзнавчо-туристичну практику та виробничі практики з технології та організації туризму. До їх проведення залучаються вітчизняні та закордонні фахівці-практики з туристичних агенцій, готельних закладів, музейних та позашкільних установ. Туризм розглядають як сферу професійної діяльності з організації комплексного туристичного обслуговування в індустрії туризму. Зважаючи на те, що навчити діяльності можна лише через діяльність, тому організації і проведенню практик приділяється особлива увага. Спікерка відзначила, що освітня програма «Туризм і рекреація» була успішно акредитована НАЗЯВО у 2021 році, що засвідчує високу якість освітнього процесу підготовки бакалаврів з туризму і рекреації у ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Продуктивним на форумі було обговорення можливостей територіальних громад Полтавщини (модератор Лілія Федорченко) та можливостей бізнесу (модератор Яніна Барибіна) у розвитку туризму. Серед спікерів були голови територіальних громад, директори музеїв і туристичних агентств, власники садиб зеленого туризму. Професійне спілкування учасників сприятиме подоланню сучасних надскладних викликів військового стану в туристичній та музейній сфері Полтавщини.

You may also like...