Всесвітній день охорони пам’яток у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка

Із нагоди Всесвітнього дня пам’яток і визначних місць (International Day of Monuments and Sites), за сприяння ректорки університету професорки, д.п.н. Марини Гриньової, на факультеті історії та географії відбулося зібрання студентських проблемних груп, діяльність яких організовує колектив кафедри історії України (керівники: професорка д.і.н. Людмила Бабенко, доцентки, к.і.н. Оксана Коваленко, Тамара Жалій).

Студенти освітньої програми «Історія та археологія» здійснили популяризацію пам’ятки архітектури місцевого значення, яка внесена до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та об’єктів культурної спадщини, під назвою «Будівля навчального корпусу, 1903 року».

Завдяки ініціативі викладачів та студентів тепер в медіапросторі, зокрема на сторінці Української Вікіпедії, розміщена актуальна інформація та фотоматеріали про важливість нашого так званого «старого корпусу» та його історичне значення на рівні Полтавського регіону. Майбутні науковці запланували і в подальшому проводити аналогічні пам’яткоохоронні заходи, продовжувати популяризацію історії університету в закладах освіти та культури місцевих територіальних громад.

You may also like...