Участь в роботі журі Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу»

7 – 8 лютого 2024 року Комунальним закладом «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради» проведено заключний етап обласного туру Всеукраїнського конкурсу екскурсоводів музеїв закладів освіти «Край, в якому я живу» в режимі онлайн. До журі заходу організатори залучили фахівців із музеїв та закладів вищої, післядипломної, позашкільної освіти. ПНПУ імені В. Г. Короленка представляв асистент кафедри географії, методики її навчання та туризму Євгеній Копилець.

Цього року у конкурсі брали участь 22 юні екскурсоводи музеїв природничого, історичного та мистецького профілів. Члени журі оцінювали майстерність учасників, які презентували оглядові екскурсії музеями своїх закладів освіти, за низкою критеріїв: їхнє уміння послідовно презентувати музейну експозицію, творче поєднання показу і розповіді, рівень володіння матеріалом, культуру мовлення та вміння спілкуватися з відвідувачами тощо.

На завершення заходу Євгеній Копилець піддав аналізу сильні та слабкі сторони презентованих екскурсій, схарактеризував можливі засоби оптимізації подальшої музейної роботи у закладах освіти та дав поради щодо підготовки представників Полтавщини до участі у фінальному турі конкурсу.

You may also like...