Викладачі кафедри історії України та студенти спеціальності 032 «Історія та археологія» підвищують культуру академічної доброчесності  юних науковців

Цикл тренінгів для юних науковців Полтавської Малої Академії Наук, які презентуватимуть свої громади  на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої академії наук у секціях «Історії», «Філософії та суспільствознавства», «Економіки», завершився підсумкових заняттям «Абетка академічної доброчесності: від «А» до «Я».

Під час обговорення актуальних питань зі школярами своїм досвідом поділилися здобувачі освіти спеціальності 032 «Історія та археологія» (академічні групи ІА-23, А-43). Студенти розповіли про особливості підготовки курсових робіт, участі в наукових конференціях фахового спрямування, програмах академічної мобільності, які реалізуються в межах освітньої програми.

Полілог із школярами організувала Вікторія Сергієнко, докторка філософії зі спеціальності 032 «Історія та археологія», випускниця аспірантури кафедри історії України, методистка закладу позашкільної освіти. Завідувачка кафедри історії України, докторка історичних наук, професорка  Людмила Бабенко проаналізувала етико-юридичні засади дотримання академічної доброчесності в освітній та науковій сферах. Доктор філософії зі спеціальності 032 «Історія та археологія», викладач кафедри Дмитро Стаценко розповів про європейський досвід упровадження системи дотримання академічної доброчесності в середовищі молоді.

У процесі виконання практичних вправ здобувачі освіти не лише набули знань про правові аспекти та санкції за порушення академічної доброчесності, а й набули вмінь щодо виявлення обману, перевірки текстів на унікальність, правильності оформлення покликань та цитування. Студенти запросили школярів-учасників тренінгу до дружнього колективу Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка та побажали успіху на другому етапі конкурсу.

You may also like...