На факультеті історії та географії відбулася зустріч із кар’єрним консультантом Надією Омельяновою на тему «Навички майбутнього. 12 навичок, які посилять вашу кар’єру»

23 листопада 2023 р. здобувачі освітніх програм факультету історії та географії зустрілися із сертифікованим кар’єрним консультантом та профорієнтологом Надією Омельяновою.

За прикладом італійського математика Леонардо Пізанського (Фібоначчі ) учасники зустрічі дізналися, що наші можливості безмежні і ці можливості прямо пропорційні нашим навичкам, які ми можемо прокачувати та розкручувати у спіраль можливостей.

Цікавими виявилися приклади співвідношення важливості soft skіlls і hard skіlls з точки зору роботодавців. Найбільш затребуваними з точки зору кар’єрного зростання та вибору професії виявилися такі 12 soft skіlls: амбіційність, лідерство, вміти переконувати та впливати на людей, стратегічне мислення, аналітичність, організованість, адаптивність, професійний розвиток, креативність, робота в команді, комунікабельність, стресостійкість.

Кожен учасник під час розповіді Надії Омельянової про найпопулярніші і найважливіші навички оцінював себе і своє оточення та надавав зворотний зв’язок – чи має він ту чи іншу якість/навичку?

Активна участь здобувачів освітніх програм «Історія та археологія», «Середня освіта (Історія)», «Середня освіта (Географія)», «Географія», «Туризм» в обговоренні запропонованої теми підтвердила актуальність і корисність зустрічі, спонукала до самооцінювання і розвитку тих якостей особистості, що потрібні в майбутній професійній діяльності. Модератором і організатором зустрічі виступила завідувачка кафедри географії, методики її навчання та туризму Анжела Шуканова.

Дякуємо Надії Омельяновій за цікаву і змістовну зустріч!

You may also like...