Завершилося навчання за програмою внутрішньої академічної мобільності на ОП «Історія та археологія»

Академічна мобільність є однією з форм вибудовування здобувачами освіти власної освітньої траєкторії та академічної свободи. На освітній програмі «Історія та археологія» щороку виявляють бажання навчатися студенти інших ЗВО за програмою внутрішньої академічної мобільності. Освітні компоненти, які обирають студенти можуть бути як обов’язкові, так і вибіркові. Добрі традиції співпраці на основі укладеної угоди склалися між ПНПУ імені В.Г. Короленка та Полтавським державним аграрним університетом. Здобувачів освіти ПДАУ першого бакалаврського та другого магістерського рівнів ОП «Політологія» зі спеціальності 052 Політологія приваблюють навчальні дисципліни, які спрямовані на вивчення політичної історії ХХ-ХХІ століть, суспільно-політичних і національно-визвольних рухів в Україні і світі тощо.

Так, завершив навчання за програмою внутрішньої академічної мобільності на ОП «Історія та археологія» другого магістерського рівня вищої освіти (гарант професор Ігор Сердюк) майбутній політолог Федір Сидоренко. Він опанував навчальну дисципліну «Глобальні проблеми сучасного світу» (5 кредитів ЄКТS). Викладач, доцент кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання Юрій Вільховий відзначив старанність і творчий підхід магістранта до опрацювання навчального матеріалу, його глибокі знання.

Сертифікат та документи про академічну успішність Федору Сидоренку вручив перший проректор ПНПУ, доцент кафедри історії України Олексій Гура. У підведенні підсумків та обговоренні  робочих питань продовження співпраці у царині розширення можливостей студентів через внутрішню академічну мобільність взяли участь координатори від ПНПУ зав. кафедри історії України, професорка Людмила Бабенко, від ПДАУ – доцентка Юлія Помаз, доцент Юрій Вільховий.

You may also like...