Гостьова лекція викладачки Університетського коледжу Копенгагена Дітте Марії Пагард для студентів кафедри географії, методики її навчання та туризму

14 листопада 2023 року на кафедрі географії, методики її навчання та туризму відбулися дві гостьові лекції Дітте Марії Пагард: «Глобальні Цілі ООН: сучасний стан і можливості досягнення» та «Освіта для сталого розвитку (ОСР) – чому і як?». В рамках лекторію «Географічна освіта для сталого розвитку», який розпочався у вересні 2023 року для студентів освітніх програм «Середня освіта (Географія)», «Туризм», «Науки про Землю», «Географія», продовжено міжнародну співпрацю ПНПУ імені В. Г. Короленка з Університетським коледжем Копенгагена (KP).

Викладачка Університетського коледжу Копенгагена змогла зацікавити викладачів та студентів Полтавського університету цікавими прикладами власних досліджень щодо сталого розвитку суспільства в різних країнах, зокрема Данії та Україні. Нею були представлені слайди, які характеризували всі цілі сталого розвитку. Одним із елементів лекції Дітте Марії Пагард стали дискусійні питання по групах. Студентам Полтавського університету було запропоновано здійснити ранжування головних цілей розвитку людства, а також представити власні думки щодо бачення майбутнього нашої планети. Думки викладачів і студентів з України повністю схвалені викладачкою з Данії.

Дітте Марії Пагард на лекції звернула увагу на одну з головних проблем світу – бідність. Чудові графіки та діаграми можуть бути використані студентами підчас вивчення навчальної дисципліни «Освіта для сталого розвитку» в Полтавському університеті.

Дякуємо Дітте Марії Пагард за надану можливість висловити власну думку під час обговорення проблемних питань та спілкування на актуальні теми.

You may also like...