Вивчаємо фонди Полтавського літературно-меморіального музею  Івана Петровича Котляревського

В рамках Угоди про співпрацю між ПНПУ імені В. Г. Короленка та Полтавським літературно-меморіальним музеєм  І. П. Котляревського триває спільна освітньо – виховна діяльність музейних працівників та викладачів кафедри історії України (завідувачка кафедри проф. Людмила Бабенко).

25 жовтня 2023 року на базі Полтавського літературно-меморіального музею І. П. Котляревського відбулося практичне заняття з дисципліни «Музеєзнавство та музейна справа» (викладач доц. Лариса Шаповал), яку вивчають здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за освітньо-професійною програмою Історія та археологія спеціальності 032 Історія та археологія, студенти групи ІА-23 (староста групи Аліна Бабак) на тему «Фондова  робота музеїв»

 Студенти  разом з викладачем Ларисою Шаповал ознайомилися з музейною експозицією предметів меморіальної частини будинку українського письменника, автора славетної «Енеїди», особливостями фондової роботи  музейної установи літературного профілю, інноваційними музейними технологіями в  організації виставкової та екскурсійної діяльності у супроводі заступника директора Полтавського літературно-меморіального музею І. П. Котляревського Марини Голубничої.

В умовах воєнного стану студентська молодь факультету історії та географії активно вивчає історико-культурну спадщину українського народу ХІХ – початку ХХ століть на прикладі життя і творчості видатного полтавця, письменника Івана Петровича Котляревського, набуває професійних компетентностей історика, музеолога та екскурсовода для роботи в музейних та туристичних установах України, зокрема на Полтавщині Фото 6

You may also like...