Виробнича практика з археологічної музеології та архівно-музейної справи

Здобувачі освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, студенти ІV курсу факультету історії та географії, групи ІА-43 (староста групи Торубара Вікторія)  за графіком навчального процесу у 2023-2024 н. р. проходять виробничу практику з археологічної музеології та архівно-музейної справи, яка розпочалася  16 жовтня й триватиме до 24 листопада.

Факультетським керівником та керівником архівно-музейної складової практики є доц. Лариса Шаповал, яка ознайомила студентів на настановчій конференції  з програмою виробничої практики та провела інструктаж з техніки безпеки та охорони праці безпосередньо на базах практики: Державний архів Полтавської області, Полтавський краєзнавчий музей імені Василя Кричевського, Полтавська експедиція ДП НДЦ ОАСУ Інституту археології НАН України.

Виробнича практика містить три змістові модулі: змістовий модуль 1 «Археологічна музеологія», змістовий модуль 2 «Архівна справа» та змістовий модуль 3 «Музейна справа». Керівник практики з археологічної музеології асистент кафедри історії України Юрій Пуголовок ознайомив студентів-практикантів з умовами праці в Центрі археологічних досліджень (Полтавська експедиція ДП НДЦ ОАСУ Інституту археології НАН України)

Практика передбачена навчальним планом ОП Історія та археологія підготовки бакалавра галузі знань 03 Гуманітарні науки спеціальності 032 «Історія та археологія» як обов’язковий професійний компонент у системі фахової підготовки майбутнього історика, археолога, архівіста, музейника.

Метою виробничої практики з археологічної музеології та архівно-музейної справи є оволодіння студентами-практикантами професійними компетентностями історика-науковця; археолога, архівіста та музеолога, закріплення                   теоретичних                       знань з навчальних дисциплін:  «Археологічна музеологія», «Археологія», «Архівознавство   та   архівна справа», «Музеєзнавство    та музейна                       справа», «Методика архівної фондової  роботи», «Практикум з екскурсознавства»

 Фото 5, 6, 7 Будучи обов’язковою складовою частиною навчально-виховного процесу ПНПУ імені В. Г. Короленка, виробнича практика поглиблює у здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти раніше набуті теоретичні знання з археології, історії, теорії і практики архівознавства та архівної справи, музеєзнавства та музейної справи  в Україні, закріплює вміння і навички, засвоєні в ході практичних занять з археології, архівознавства та архівної справи, музеєзнавства та музейної справи.

You may also like...