Розпочалася науково-педагогічна практика аспірантів спеціальності 032 Історія та археологія

Згідно з навчальним планом здобувачів освіти 3-го року навчання освітньо-наукової програми (доктор філософії) за спеціальністю 032 Історія та археологія (гарант – професор Юрій Волошин) розпочалася практика. Вона має на меті зосередити здобувачів наукового ступеню на сублімації теоретичних знань у стійкі фахові компетентності викладача вищої школи, формуванні необхідних навичок творчого застосування сучасних методик викладання історичних дисциплін.

Для ознайомлення з програмою практики, яка триватиме упродовж чотирьох тижнів, була проведена настановча конференція для аспірантів. Її організували та провели у дистанційній формі наукові керівники й методисти практики завідувачка кафедри історії України, професорка Людмила Бабенко, професор кафедри історії України Ігор Сердюк, завідувач кафедри культурології, професор Олександр Лук’яненко.

Аспіранти Тарас Найденко, Євгеній Бондарчук, Дмитро Конько були ознайомлені із актуальними викликами, які стоять сьогодні перед вищою освітою, викладачами і здобувачами освіти ПНПУ імені В.Г. Короленка, завданнями викладацької практики, особливостями навчального процесу в умовах війни, вимогами техніки безпеки під час проведення як очних, так і онлайн занять. Методисти визначили та акцентували увагу практикантів на складниках робочої програми, зокрема підготовці та проведенні лекційних і практичних занять, виховних заходів, складанні та виконанні плану особистісного розвитку з роботою над науково-дослідницьким компонентом. Також аспірантам було доведено перелік звітної документації та критерії оцінювання проходження практики. Очікуємо на плідні й цікаві результати викладацької практики майбутніх докторів філософії.

You may also like...