Студенти-історики спілкувалися  із воїном Збройних Сил України

Сьогодні як ніколи українське суспільство потребує єдності, аби досягти перемоги в російсько-українській війні. Студентська спільнота факультету історії та географії ПНПУ разом з усією країною робить конкретні справи в організації допомоги військовим і волонтерам, бере участь у патріотичних заходах. З перших днів російсько-української війни викладачі, студенти й випускники різних років пішли добровольцями або були мобілізовані у ЗСУ, й зараз перебувають у найгарячіших точках лінії фронту. Тому ми намагаємося не лише аналізувати поточні новини, але й підтримувати зв’язки з воїнами. Серед них є чимало тих, хто є здобувачами освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти.

Для студентів є важливими зустрічі з воїнами, адже їх свідомий вибір захисту України у найважчий час є потужним мотиватором у виробленні власної стійкої громадянської позиції молоді. До студентів-істориків завітав здобувач освіти другого магістерського рівня за спеціальністю 032 Історія та археологія, військовий Олексій Скаленко. Як фахівець військової справи та історик він проаналізував чимало питань, які допомогли побачити складний шлях формування Збройних Сил України в період незалежності, їх вихід на сучасний рівень кращих армій світу.

Олексій розповів про підготовку воїнів, наголосив, що військовики країн Північноатлантичного альянсу захоплюються мужністю і бойовою майстерністю українських воїнів. Йому вдалося своєю бесідою розвіяти чимало міфів навколо російсько-української війни, а також воїн звернув особливу увагу студентської молоді, яка багато часу проводить у соціальних мережах, на «інформаційну гігієну», вміння відрізняти пропагандистські фейки, які сіють паніку, спонукають до непродуманого обміну інформацією, що може зашкодити загальній ситуації. Всі присутні подякували захисникові, а в його особі й усім воїнам, за  патріотизм, мужність і любов до України.

You may also like...