Екскурсія здобувачів та викладачів кафедри географії, методики її навчання та туризму до Полтавського музею авіації та космонавтики

23 травня викладачі кафедри географії, методики її навчання та туризму та здобувачі освітніх програм «Туризм і рекреація», «Середня освіта (Географія)», «Географія» відвідали Полтавський музей авіації та космонавтики, де розпочала свою роботу виставка «У сузір’ї мінералів».

Цікаву екскурсію залами музею провів випускник нашого факультету історії та географії, кандидат історичних наук Владлен Орлов. Як професіонал своєї справи він залучив студентів до активного спілкування, експонати «оживали» і, до прикладу, всі охочі навчилися подавати сигнал «SOS» та зробили це на спеціальному апараті.

Окрема увага була приділена огляду зразків з геологічної колекції Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського, де у тимчасовій експозиції представлені породи вулканічного, метаморфічного та осадового походження різних кольорів і форми (друза гірського кришталю, секреція аметисту, «троянда пустелі» (кристалічний кластер гіпсу), «золото дурнів» (пірит), обсидіан, вулканічний туф, малахіт, калійна сіль та ін.) і навіть справжній уламок метеориту!

You may also like...