Студенти факультету історії та географії відвідали лекцію Артура Арояна

25 квітня 2024 року студенти групи ІО-51 з д.і.н., професором кафедри всесвітньої історії, релігієзнавства та методик їх викладання Іриною Петренко  відвідали пізнавальну лекцію полтавського архітектора, краєзнавця, доцента кафедри образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва ЛНУ ім. Тараса Шевченка Артура Арояна «Архітектурні загадки Полтави».

Студенти вивчають навчальну дисципліну “Історичне краєзнавство в закладах освіти”,  а тому практичні лекції краєзнавців є дуже корисними.  Артур Ароян підготував надзвичайно змістовну розповідь про архітектурні загадки Полтави, яка ґрунтувалася на багаторічних дослідженнях науковця. А поділитися лектору було чим!

На захід завітало чимало полтавців, коло інтересів яких зосереджене на пізнанні та вивченні об’єктів не лише історичних, культурних та мистецьких пам’яток, але й духовних. Протягом лекції магістранти групи ІО-51 дізналися безліч цікавих фактів про будівлі, які зачаровують своєю неповторною, досконалою красою не тільки жителів нашого міста, але й  туристів: Полтавський Хрестовоздвиженський монастир, Петровський Полтавський кадетський корпус, будинок по вулиці В. Міщенка; ознайомились з рідкісними світлинами. Кожна споруда має свою історію, свої таємниці, які не поспішає розкривати і лише прискіпливий та наполегливий дослідник може отримати відповіді на свої численні запитання. Артур Ароян ділився своїми роздумами, докладно розповідав про власні напрацювання та допомогу колег, однодумців.

You may also like...