Х Всеукраїнська науково-практична конференція (з міжнародною участю) «Географія та екологія: наука і освіта» в Умані

18-19 квітня 2024 року на базі кафедри географії, геодезії та землеустрою Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини  відбулася Х Всеукраїнська науково-практична конференція (з міжнародною участю) «Географія та екологія: наука і освіта». Конференція була організована у змішаному форматі і в ній взяли участь понад 60 учасників з різних регіонів України: Київської, Полтавської, Сумської, Черкаської, Кіровоградської, Одеської, Миколаївської областей та м. Києва.

Офіційне відкриття конференції розпочалося з вітального слова завідувачки кафедри географії, геодезії та землеустрою, доктор педагогічних наук, професора Оксани Браславської, яка зазначила, що в своїх здобутках наука завжди базувалася на наполегливій і кропіткій праці вчених, а у досягненнях завжди покладалися на активності освітян. Також з вітальним словом до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри географії, методики її навчання та туризму Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Анжела Шуканова.

Доцент Олександр Федій розкрив актуальні проблеми шкільної географічної освіти у доповіді на тему: «Підвищення якості викладання географії в ЗЗСО засобами геоінформаційних систем». Демонструючи картографічні моделі, які розроблені на основі ГІС-технологій, він наголосив про важливість використання сучасних методів обробки геоданих. Проблема теоретичної та практичної підготовки у цій сфері залишається важливою як для учнів, так і вчителів.

Головна мета конференції – обмін знаннями та досвідом, пошук рішень з актуальних проблем розвитку освіти і науки в Україні. У роботі конференції взяли участь керівники державних організацій, експерти з питань реформування освіти та науки України, науковці, фахівці науково-дослідних організацій, викладачі, педагоги, методисти, аспіранти та студенти. У збірнику конференції також опубліковано дослідження Леоніда Самофалова – здобувача другого курсу першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, який навчається за освітньо-професійною програмою «Середня освіта (Географія)» в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка. Під керівництвом доцента Олександра Федія розкрито геополітичні проблеми відносин Тайваню та КНР.

Наприкінці заходу було підбито підсумки роботи конференції, а всіх зацікавлених запрошено до співпраці. За результатами роботи конференції підготовлено збірник тез доповідей, а також усім учасникам конференції надіслано програму роботи й сертифікати.

You may also like...