На факультеті історії та географії відбувся «Географічний брейн-ринг»

8 квітня в рамках 110 річниці Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка та в межах тижня факультету історії та географії відбулись інтелектуальні змагання «Географічний брейн-ринг». Організатором заходу виступила кафедра географії, методики її навчання та туризму. Захід згуртував навколо географічної карти світу студентів 1-4 курсів бакалаврського рівня вищої освіти освітніх програм – 014.07 Середня освіта (Географія), 103 Науки про Землю та 242 Туризм та рекреація.

Ведучим та розробником географічного брейн-рингу виступив асистент кафедри Сергій Сарнавський, а в складі членів журі та суддівської колегії були залучені шановні викладачі кафедри географії, методики її навчання та туризму – доктор педагогічних наук Любов Вішнікіна, кандидати географічних та педагогічних наук – Анжела Шуканова, Вячеслав Єрмаков, Олександр Федій та Євген Копилець.

Способом жеребкування студенти були об’єднані в п’ять команд – «Донбас», «Черв’ячки», «Strawberry», «Бім-Бом» та «Хурма». Кожна команда обрала собі капітанів в особі студентів – Самофалова Леоніда, Шкурпели Миколи, Скрипки Валерії, Соколенка Тараса та Воробйова Віталія.

Географічний брейн-ринг складався з п’яти етапів змагань. Так під час першого етапу «Географічна розминка» учасникам було запропоновано дати відповідь на 18 тестових завдань, які стосувались загальних закономірностей у галузі фізичної та суспільної географії. В межах другого етапу «Фотограф» студентам пропонувались цікаві фото питання географічної тематики. На третьому етапі «Цікаві мандрівники» молодь відгадувала відомих мандрівників та першовідкривачів різних куточків нашої планети. На передостанньому етапі студенти-бакалаври відточували свою майстерність в знанні традицій та особливостей різних народів світу в межах конкурсу «Етнограф». Фінальним акордом географічного брейн-рингу став конкурс «Улюблена тема», де кожна команда зіграла двічі в межах запитань про ключові материки та океани нашої прекрасної планети Земля. Потрібно було за хвилину надати як найбільшу кількість правильних відповідей з улюбленого куточка світу.

Після завершення конкурсної програми були підбиті підсумки кваліфікованим журі. Результатом географічних баталій вийшла перемога команди «Донбас» на чолі з командиром Леонідом Самофаловим, друге місце в команди «Черв’ячки» на чолі з Миколою Шкурпелою та третє місце в команди «Strawberry» з командиром Валерією Скрипкою.

Змагання пройшли в чудовій та дружній атмосфері. Вітаємо призерів та учасників змагань та бажаємо і надалі глибше пізнавати прекрасний світ географічної науки!

You may also like...