Відкрите практичне заняття «Використання елементів ГІС та ДЗЗ в географічних дослідженнях» в рамках проведення тижня факультету історії та географії

2 квітня з нагоди проведення тижня факультету історії та географії на кафедрі географії, методики її навчання та туризму було проведено відкрите практичне заняття «Використання елементів ГІС та ДЗЗ географічних дослідженнях», у якому взяли участь студенти освітніх програм «Середня освіта (Географія)», «Географія», «Науки про Землю» та «Туризм».

Відкрите практичне заняття провів стейкхолдер освітньої програми «Середня освіта (Географія)» Віталій Глухота, аспірант кафедри (науковий керівник професор Любов Вішнікіна) та вчитель географії Полтавського ліцею імені А. С. Макаренка Полтавської обласної ради. Він ознайомив студентів з можливостями використання ГІС та ДЗЗ у процесі навчання географії в 6-11 класах та проведенні наукових досліджень.

Заняття проходило у режимі майстер-класу за активної участі студентів. Їм було продемонстровано можливості різних онлайн ресурсів, за допомогою яких можна було побачити наслідки виверження вулкану Кілауеа, поширення пилу з пустелі Сахари над Україною, зміни льодовикового покриву Аляски, розбудову міста Абу-Дабі, знеліснення лісів Амазонії тощо.

На занятті були присутні викладачі кафедри, які разом зі студентами взяли участь в обговорені можливостей застосування сучасних онлайн ресурсів в освітньому процесі та науковій роботі.

You may also like...