Презентації краєзнавчих студій за участю викладачів і студентів факультету історії та географії

10 січня відбулося дві важливі події, які презентували здобутки науковців і краєзнавців, об’єднаних у  Полтавській обласній організації Національної спілки краєзнавців України. Спілка краєзнавців об’єднує також і випускників факультету, які входять в асоціацію випускників, активно відвідують заходи та популяризують історичні знання. Кафедра історії України й кафедра географії, методики її навчання та туризму не лише займаються вивченням історії, культури, демографії, соціально-економічної проблематики Полтавщини, але й популяризують їх.

У приміщенні Полтавської обласної універсальної бібліотеки імені І. П.  Котляревського відбулася презентація краєзнавчого фільму «Андренки», який започаткував цікавий проєкт створення антології зникаючих населених пунктів нашого краю.

Його авторами стали науковий співробітник музею-заповідника М.В. Гоголя Ярослав Єнко – випускник ПНПУ, який зараз перебуває на службі в ЗСУ, та географ-краєзнавець Леонід Булава. Фільм, на думку фахівців, може бути використаний і в навчальному процесі.

Цього ж дня у приміщенні зали засідань Полтавської районної ради відбулася презентація  збірника наукових статей «Віктор Ревегук : людина, вчений, епоха». ФОТО КНИГ Виходу цього збірника передувала Всеукраїнська наукова конференція до 85-річчя поважного вченого, проведена у травні 2023 року  спільно кафедрою історії України та Полтавським краєзнавчим музеєм імені Василя Кричевського.

Науково-педагогічна діяльність Віктора Яковича нерозривно пов’язана з ПНПУ імені В.Г. Короленка, в якому він навчав студентів-істориків. Серед авторського колективу представлені більше двадцяти випускників, нинішніх викладачів та студентів факультету історії та географії. Презентований збірник поповнив фонди бібліотеки ПНПУ.

Із вітальним словом, розповідями, спогадами про Вчителя до присутніх гостей, науковців, медійників звернулися заступник голови Полтавської ОВА Антон Чубенко, директорка департаменту культури і туризму Ірина Удовиченко, зав. кафедри історії України ПНПУ, проф. Людмила Бабенко, голова Полтавської обласної організації НСКУ, ректор ПУЕТ, проф.  Олексій Нестуля та ін. В умовах повномасштабної війни дослідницька і просвітницька робота, популяризація її здобутків через електронні засоби інформації є вкрай необхідною складовою наближення нашої перемоги, наголосили представники обласної влади.

You may also like...