Гостьова лекція «Енергетика – приклад цілі ООН. Споживання та виробництво в усьому світі та в Європі. Стійкість і геополітика» як приклад сталого розвитку від Данії

28 листопада 2023 року на кафедрі географії, методики її навчання та туризму за підтримки Відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків ПНПУ імені В. Г. Короленка відбулася гостьова лекція Петера Хансена: «Енергетика – приклад цілі ООН. Споживання та виробництво в усьому світі та в Європі. Стійкість і геополітика».

Кандидат географічних наук Університетського коледжу Копенгагена Петер Хансен в рамках лекторію «Географічна освіта для сталого розвитку», який розпочався у вересні 2023 року для студентів освітніх програм «Середня освіта (Географія)», «Туризм», «Науки про Землю», «Географія», висвітлив проблеми використання енергії в країна світу. У своїй презентації він представив приклади відновлюваних джерел енергії на прикладі Данії, продемонстрував карти, на яких продемонстровані країни з найбільшими можливостями щодо збереження природного середовища через споживання енергії.

Петер Хансен є великим другом України, про що свідчить його позиція щодо підтримки нашої держави у війні з росією. Викладач розповів про підтримку України державами Європейського Союзу, демонструючи приклад споживання російського природного газу: до війни ЄС споживав 46,8%, а після – 12-13%. Під час дискусії щодо геополітичного положення України викладачі та студенти Полтавського університету переконалися у необхідності співпраці з Данією на енергетичному, освітянському, науковому, політичному просторах.

Дякуємо Петеру Хансену за чудову лекцію та підтримку України.

You may also like...