Зустріч здобувачів освітніх програм «Середня освіта (Географія», «Туризм і рекреація» та «Географія» з директором університетської бібліотеки імені Михайла Жовтобрюха Валентиною Орєховою

19 жовтня здобувачі випускних курсів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти освітніх програм «Середня освіта (Географія)», «Туризм і рекреація» та «Географія» зустрілися з Валентиною Орєховою – директором бібліотеки імені Михайла Жовтобрюха. Модератором зустрічі виступила завідувач кафедри географії, методики її навчання та туризму Анжела Шуканова.

Темою обговорення стало дотримання академічної доброчесності при написані курсових і кваліфікаційних робіт, актуальність якої наразі зумовлена роботою здобувачів над курсовими й магістерськими роботами та вирішенням організаційних питань щодо їх оформлення.

Валентина Орєхова нагадала про різновиди плагіату, про систему запобігання і виявлення академічного плагіату Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, ознайомила з особливостями процедури проходження курсових та кваліфікаційних робіт перевірки за допомогою антиплагіатних систем, продемонструвала роботу веб-сайту бібліотеки.

Особлива увага була приділена правильності оформлення бібліографічних описів та укладання бібліографічних списків використаних джерел відповідно до стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Наведені приклади бібліографічних посилань відповідали тематиці наукової роботи студентів. Учасники подякували усім співробітникам бібліотеки за популяризацію академічної доброчесності, допомогу в пошуку літературних джерел для проведення студентських досліджень.

You may also like...