Практичні заняття з топографії студентів освітньої програми «Середня освіта (Географія)»

18 жовтня 2023 року студентами першого курсу, які навчаються на освітній програмі «Середня освіта (Географія)», під час проведення одного з практичних занять з навчальної дисципліни «Картографія з основами топографії» були відпрацьовані навички у роботі з топографічним обладнанням. Традиційно заняття проводилися на території Полтавського Корпусного парку.

На кафедрі географії, методики її навчання та туризму приділяється значна увага роботі студентів з обладнанням, зокрема для нівелювання території та зйомки місцевості. Отримані теоретичні знання та практичні навички необхідні студентам для поглиблення географічної освіти, опанування на старших курсах першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнях вищої освіти дисциплін, які дотичні до ГІС-технологій.

Робота з нівеліром «Н-3» дозволяє студентам зрозуміти технологію нівелювання території через прив’язку до опорної геодезичної сітки 4-го класу та провести прості розрахунки абсолютної та відносної висот рельєфу. Планова окомірна зйомка території простими приладами дає можливість уявити складність проведення робіт по розробці топографічних карт сучасними методами обробки геоданих.

You may also like...