День туризму в Полтавському літературно-меморіальному музеї В. Г. Короленка

27 вересня 2022 року здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання, студенти груп ІА-23, ІА-33, які навчаються за освітньо-професійною програмою «Історія та археологія» разом із викладачем музеєзнавчих дисциплін, доцентом кафедри історії України Ларисою Іванівною Шаповал взяли участь в тематичному заході «Мандрівка В. Г. Короленка країнами Європи та Америки», який відбувся в Полтавському літературно-меморіальному музеї  В. Г. Короленка до Дня туризму.

Провідний науковий співробітник музею Ольховська Людмила Василівна  на високому професійному рівні  провела для студентів-істориків та відвідувачів Полтавського літературно-меморіального музею екскурсію-бесіду на тему «Мандрівка В. Г. Короленка країнами Європи та Америки»  по  експозиційних залах-кімнатах меморіального будинку де проживала родина Короленка. 

Видатному письменнику, громадсько-політичному діячеві, Володимиру Галактіоновичу Короленко судилося стати туристом, мандрівником, який яскраво і змістовно відобразив свої мандрівки по Фінляндії, Данії, Швеції, Великобританії та Сполучених Штатах Америки опосередковано в повістях, нарисах, оповіданнях, в записниках, щоденниках та листах. Відвідувачі музею дізналися із названих видів літературних джерел, маловідомі факти про життя, творчу діяльність і вподобання видатного земляка В. Г. Короленка  в сфері   екскурсійного туризму та музейництва наприкінці ХІХ – на початку ХХ століть.

You may also like...