Гарант освітньої програми «Туризм» Анжела Шуканова взяла участь у прес-турі «Екологічний туризм на заповідних територіях Полтавщини»

18-19 листопада 2021 р. проходив дводенний прес-тур «Екологічний туризм на заповідних територіях Полтавщини», до участі в якому була відібрана доцент Анжела Шуканова як представник ЗВО, що здійснюють підготовку фахівців з туризму.

Метою заходу було привернути увагу організаторів туризму, ЗМІ, місцевих органів влади до значення територій та об’єктів природно-заповідного фонду, ознайомити з туристичними маршрутами, екологічними стежками, послугами, що надаються спеціальними адмiнiстрацiями природно-заповідних установ Полтавської області, підвищення екологічної свідомості представників туристичних фірм, агентств, клубів, туристів.

Маршрут прес-туру охопив об’єкти природно-заповідного фонду – регіональні ландшафтні парки «Диканський», «Кременчуцькі Плавні», ландшафтний заказник «Пивиха», національний природний парк «Нижньосульський».

Учасники здійснили екскурсії екологічною стежкою «Заповідна Диканщина» у РЛП «Диканський», туристичним маршрутом «Стежками Кантаревого Річища» у РЛП «Кременчуцькі плавні», геологічним заказником «Пивиха», екологічною стежкою «Подорож до озера Судевське» у НПП «Нижньосульський».

Доцент Анжела Шуканова прийняла активну участь в панельній професійній дискусії, щодо можливостей та проблем сталого розвитку туризму Полтавщини, пошуку компромісу між рекреаційним природокористуванням і збереженням природи, до якої були залучені представники департаменту культури і туризму Полтавської облдержадміністрації, керівники туристичних фірм, експерти з туризму.

Інформаційні матеріали прес-туру будуть використані в освітньому процесі при розробці навчально-методичного забезпечення дисциплін краєзнавчого спрямування, а також при розробці маршрутів навчальних польових практик. Висловлюємо вдячність Диканській районній екологічній дитячій громадській організації «Зелене серце» та Комунальній установі природно-заповідного фонду регіональний ландшафтний парк «Диканський» Полтавської обласної ради за відмінну організацію заходу.

You may also like...