Визнання результатів неформальної освіти здобувачів другого (магістерського) рівня освітньо-професійної програми «Філософія»

28 травня 2024 року відповідно до звернення студентів групи Ф-57 денної форми навчання спеціальності 033 Філософія Оксани ГАЙДАМАКИ, Артема ФЕДОРЧЕНКА та Олега ШУБИ на кафедрі філософії відбулося засідання комісії з визнання результатів неформальної освіти у складі завідувачки кафедри філософії доц. Наталі Головіної, проф. Петра Кравченка, доц. Людмили Усанової, доц. Ярослава БЛОХИ.

Визнання набутих результатів навчання у неформальній освіті з фахових дисциплін у ПНПУ імені В.Г. Короленка здійснюється відповідно до «Положення про порядок визнання результатів навчання, отриманих у неформальній та інформальній освіті» від 21.04.2022 р. (протокол вченої ради ПНПУ імені В.Г. Короленка №12% наказ №20-УР).

Студентами були надані сертифікати, які засвідчували, що через платформу масових відкритих онлайн-курсів Prometheus ними були успішно засвоєні курси «Безпека в інтернеті під час війни: практичний курс» (Артем ФЕДОРЧЕНКО, Олег ШУБА) (15 годин / 0,5 кредитів ЄКТС) та «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» (Оксани ГАЙДАМАКА) (30 годин / 1 кредит ЄКТС) та належним чином оформлені документи, передбачені Положенням про порядок визнання результатів навчання, отриманих у неформальній та інформальній освіті.

Комісією було встановлено, що за результатами засвоєння курсу «Безпека в інтернеті під час війни: практичний курс» студентами Артемом ФЕДОРЧЕНКОМ та Олегом ШУБОЮ були сформовані цифрова та інформаційно-комунікаційна компетентності та навички критичного підходу і системного мислення; Оксана ГАЙДАМАКА за результатами засвоєння курсу «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» навчилася досліджувати експертність авторів та джерел інформації, протидіяти ключовим наративам й тактикам російської пропаганди та визначати маніпулятивний контекст.

Комісія ухвалила, що результати навчання, отримані здобувачами вищої освіти у результаті засвоєння курсів «Безпека в інтернеті під час війни: практичний курс» (Артем ФЕДОРЧЕНКО, Олег ШУБА) (15 голин / 0,5 кредитів ЄКТС) та «Медіаграмотність: як не піддаватися маніпуляціям?» (Оксани ГАЙДАМАКА) (30 голин / 1 кредит ЄКТС), відповідають програмним результатам навчання з нормативної навчальної дисципліни «Інформаційні комунікації» (кількість годин – 120, форма контролю – екзамен; викладач – доц. Ярослав Блоха) та запропонувала визнати результати навчання Оксани ГАЙДАМАКИ, Артема ФЕДОРЧЕНКА та Олега ШУБИ як виконання індивідуального завдання з дисципліни «Інформаційні комунікації» з максимальною оцінкою 20 балів.

You may also like...