Участь гаранта ОП «Туризмі і рекреація» Анжели Шуканової уроботі Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при Полтавській обласній державній адміністрації

18 вересня завідувачка кафедри географії, методики її навчання та туризму, гарант ОП «Туризм і рекреація» Анжела Шуканова як учасник Координаційної ради з питань розвитку туризму та курортів при Полтавській обласній державній адміністрації взяла участь у її виїзному засіданні.

Було обговорено стан реалізації Програми розвитку туризму і курортів у Полтавській області на 2021-2025 рр. та розвиток сільського зеленого туризму у воєнний час. Програма виїзного засідання передбачала презентацію туристичних обʼєктів, що розташовані у Хорольській міській територіальній громаді. У ході поїздки учасники ознайомилися із маєтком, що зведений родиною Пламенців та Троїцькою церквою у селі Вишняки, а також церквою Різдва Христового у селі Вергуни, яка офіційно визнана памʼяткою архітектури національного значення і є найвидатнішим ротондальним храмом Полтавщини.

Завершальним обʼєктом огляду стала виноробня та садиба зеленого туризму – етнографічної збірки «Древо», що знаходиться у селі Козубівка і була заснована Едуардом Крутьком у 2017 р. Колекція налічує понад 2 тисячі експонатів, що відображують побут українців – жителів Хорольщини минулого століття. Учасники зібрання відзначили важливість розвитку крафтового виробництва як туристичних принад краю та необхідність збереження і реставрації відвіданих пам’яток архітектури.

You may also like...