Розпочалася навчальна археологічна практика

27 травня 2024 року розпочалася навчальна виїзна археологічна практика для студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньо-професійної програми «Середня освіта (Історія)». Відповідно до договору про співпрацю, практика відбуватиметься на базі Національного музею-заповідника українського гончарства в Опішному та триватиме 10 днів.

Робочою програмою передбачено: ознайомлення з археологічними пам’ятками місцевості, дослідження поселенських пам’яток навколишньої території, зокрема опішненського роменського городища, скіфського городища в урочищі Кардашів вал, історико-культурних об’єктів козацької доби. Археологічні дослідження відбуваються в межах роботи Полтавської охоронної археологічної експедиції Охоронної археологічної служби Україні (керівник – кандидат історичних наук Юрій Пуголовок). Невід’ємною частиною практики є музеологічна складова. У перший день відбулася екскурсія територією музею-заповідника, яка розкрила історію формування колекції та парку скульптур, окремо обговорили експозицію археологічної кераміки, частина якої була виявлена попередніми експедиціями ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Керівники практики – доцент кафедри історії України Оксана Коваленко та асистент Анастасія Момот – ознайомили студентів із історіє археологічних досліджень в Опішні та поінформували про заплановану програму навчальної археологічної практики. Учасники експедиції висловлюють щиру подяку музейним співробітникам і генеральному директору музею Олесю Пошивайлу за сприяння в організації табору, належне забезпечення наукової та освітньої складової практики.

You may also like...