Профорієнтаційна робота в закладах освіти Великорублівської та Котелевської громад

3 травня відбулась поїздка викладачів кафедри географії, методики її навчання та туризму до громад Полтавського району, а саме до Великорублівської та Котелевської громад. Завідувач кафедри Анжела Шуканова, доцент кафедри Олександр Федій та асистент кафедри Сергій Сарнавський відвідали три ключові освітні заклади обох громад – Великорублівський опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст., Котелевський опорний ліцей №1 імені С.А.Ковпака та Милорадівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ст.

Головною метою даної поїздки було ознайомлення молоді Полтавщини з особливостями вступної компанії до Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка та освітніми програмами кафедри географії, методики її навчання та туризму за якими буде проводитись набір абітурієнтів у 2024 році. Так учням випускних класів були представлені три ключові освітні програми бакалаврського рівня, а саме – 014.07 Середня освіта (Географія), 103 Науки про Землю та 242 Туризм та рекреація.

Доцент кафедри Анжела Шуканова ознайомила учнів із перебігом та умовами вступної компанії у 2024 році, визначила особливості кожної освітньої програми за якими відбувається навчання в межах кафедри географії, методики її навчання та туризму. Асистент кафедри Сергій Сарнавський презентував особливості структурних підрозділів, специфіки роботи та студентського життя в Полтавському національному педагогічному університеті імені В.Г. Короленка.

Доцент кафедри Олександр Федій представив учням випускних класів особливості практичної підготовки студентів  освітніх програм бакалаврського рівня 014.07 Середня освіта (Географія), 103 Науки про Землю та 242 Туризм та рекреація. Через минулі практики учні дізнались наскільки різноманітними можуть практики та яка широка географія України та іноземних держав охоплює практичну підготовку студентів на кафедрі географії, методики її навчання та туризму. Учні віртуально помандрували найцікавішими куточками нашої держави разом із фото практик студентів нашої кафедри. Випускники були вражені різноманітністю та широтою напрямків практик, які
здійснюються на кафедрі географії, методики її навчання та туризму – підняттям на Говерлу, сплаву на байдарках на Шацьких озерах, відпочинку на українських морях, відвідуванням Києва, Львова, Дніпра, Луцька та багатьох інших цікавих місць.

You may also like...