Проведено виїзний семінар-практикум з питань туристсько-краєзнавчої роботи

11 квітня 2024 року кафедрою географії, методики її навчання та туризму проведено виїзний семінар-практикум «Залучення учнівської молоді до туристсько-краєзнавчої роботи в сучасних умовах». Партнером кафедри в організації заходу виступила Кобеляцька станція юних туристів Кобеляцької міської ради Полтавської області (директор Микола Шабалтій), із якою в ПНПУ імені В. Г. Короленка діє угода про співпрацю. До участі в семінарі-практикумі долучилися стейкголдери освітніх програм кафедри – методист Комунального закладу «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради» Юлія Ярошенко та методист Полтавського міського центру позашкільної освіти Полтавської міської ради Наталія Панасенко.

Учасники семінару-практикуму ознайомилися з досвідом організації туристсько-краєзнавчої діяльності у закладах освіти Кобеляцької територіальної громади. Педагог-організатор Кобеляцького ліцею № 1 Оксана Ярмоленко та заступник директора з виховної роботи Кобеляцького ліцею № 2 імені Олеся Гончара Наталія Чуніхіна поділилися професійними секретами результативності залучення вихованців до різних напрямів краєзнавства, а юні екскурсоводи музеїв цих закладів освіти провели для гостей змістовні оглядові екскурсії.

Програма семінару-практикуму також передбачала відвідання низки закладів та установ, що залучаються до краєзнавчо-дослідницької діяльності. Зокрема, учасники заходу побували на метеостанції «Кобеляки» та у Кобеляцькому музеї літератури та мистецтва імені Олексія Кулика, які неодноразово приймали учнівські краєзнавчі експедиції.

Цікавою та насиченою видалася робота семінару-практикуму на базі Кобеляцької станції юних туристів, адже цей заклад за низкою показників – серед лідерів дитячо-юнацьких спортивного туризму та краєзнавства в області. Тож і педагогам, і вихованцям тут було що обговорити з гостями. На завершення заходу учасники семінару-практикуму окреслили перспективи подальшої співпраці у розвитку туристсько-краєзнавчої роботи учнівської молоді.

You may also like...