Викладачі факультету історії та географії співпрацюють з юними науковцями

Упродовж 2023-2024 н.р. здійснюється співпраця колективів кафедр факультету історії та географії з закладами позашкільної та загальної середньої освіти. Результативність такої роботи підтверджується досягненнями юних інтелектуалів на міському та обласному етапах конкурсу-захисту дослідницьких проєктів учнів-членів Малої Академії Наук України.

Під керівництвом доцента кафедри географії, методики її навчання та туризму Олександра Федія учениця 10-А класу Полтавського Ліцею #14 «Здоровʼя» Олександра Косенко з роботою на тему «ГІС-технології в сучасних дослідженнях гідросфери (на прикладі річки Ворскли)” посіла  1 місце на міському конкурсі і 2 місце на обласному етапі конкурсу в секції «Геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі». 

Доцентка кафедри історії України Тамара Жалій підготувала чотирьох переможиць і призерок міского й обласного конкурсів, учениць  Полтавської ЗОШ #2, гуртківиць Полтавської МАН. Так, Альона Котляр з темою дослідницького проєкту “Історико-правові засади діяльності МКЧХУ” стала переможицею міського та бронзовою призеркою обласного конкурсів у секції “Історія України”. Аналогічні досягнення має Анна Букка в секції педагогіки з темою наукової роботи “Педагогічні умови збереження ментального здоров’я учасників освітнього процесу в умовах воєнного стану”. Друге місце в секції “Фольклористика” з дослідницьким пржктом “Прокляття як паремійний жанр” здобула Єлизавета Олійник. Десятикласниця Дар’я Книш здобула бронзу в секції “Історичне краєзнавство” з дослідженням історії створення та сучасним станом полтавських пірамід.

Колектив факультету продовжуватиме розпочату роботу, яка є пріоритетною в організації профорієнтаційної діяльності.

You may also like...