Співпраця з Відділом «Український етнологічний центр»ІМФЕ імені М.Т. Рильського

В рамках Угоди про співпрацю з Інститутом мистецтвознавства, фольклористики та етнології імені М. Т. Рильського НАН України (директор академік Ганна Скрипник) з метою поширення інноваційного досвіду у навчально-методичній діяльності та виховній роботі зі здобувачами вищої освіти, викладачами університету, впровадженні інноваційних технологій навчання та форм науково-дослідницької діяльності  в освітньому процесі у ПНПУ імені В. Г. Короленка (ректор – професор Марина Гриньова) 29 вересня 2023 року відбулася робоча зустріч координатора науково-дослідної діяльності, що здійснюється спільно з ІМФЕ імені М.Т. Рильського НАН України Відділу «Етнологічний центр» доц. Лариси Шаповал та завідувачки кафедри історії України проф. Людмили Бабенко з провідним науковим співробітником відділу «Український етнологічний центр» Галиною Бондаренко в кабінеті етнографії України музейного типу на факультеті історії та географії.

Під час зустрічі були обговорені результати співпраці кафедри історії України за такими напрямами діяльності: обмін науковими співробітниками, викладачами щодо вивчення наукового досвіду, питань організації навчання, підготовки професійних кадрів, науково-дослідницької діяльності, читання лекцій і проведення практичних, занять; спільні розробки наукових проблем в галузі  українського народознавства, української етнології, обмін науковою літературою, підручниками та посібниками; проведення  наукових конференції, симпозіумів, семінарів, круглих столів. Професор Людмила Бабенко передала науковим співробітникам ІМФЕ ім. М.Т . Рильського в особі завідувачки Відділу «Український етнологічний центр» Галині Бондаренко сертифікати про участь у Всеукраїнській науковій конференції «Шості Череванівські наукові читання», ПНПУ імені В. Г. Короленка, жовтень 2022 року та збірник матеріалів наукової конференції.

У подальшій співпраці між державними установами було заплановано спільну підготовку навчальних посібників та інших видань наукового й методичного характерів, рецензування наукової та навчальної літератури, монографій, дисертаційних досліджень аспірантів, докторантів під керівництвом науковців ПНПУ імені В. Г. Короленка та провідних наукових співробітників ІМФЕ ім. М.Т. Рильського.

You may also like...