Підвищення кваліфікації за темою «Пропаганда (в) історії»

18 травня 2024 року асистент кафедри географії, методики її навчання та туризму Євгеній Копилець участю в семінарі, що відбувався у Львові, завершив підвищення кваліфікації за темою «Пропаганда (в) історії». Відповідний онлайн-курс та очні семінари для найактивніших учасників є частиною проєкту «Інструментарій для критичного викладання історії», що впроваджується DVV International та Фондом Коербера у Вірменії, Грузії, Молдові та Україні за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Упродовж кількох місяців учасники підвищення кваліфікації, організованого Всеукраїнською асоціацією вчителів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба», ознайомлювалися з різноманітними вимірами тоталітарної пропаганди та дискутували про інструменти, що уможливлюють протистояння її впливу.

Заняття за темами «Візуалізація і вербалізація «дружби народів» в радянській пропаганді», «Монументальні маркери тоталітаризму. Як використовували форму для пропаганди ідеї», «Український вимір Другої світової війни крізь призму ідеології та пропаганди» тощо, освітня екскурсія Личаківським цвинтарем «Люди – війни – меморіали» були вельми корисними для викладача туристичних дисциплін, адже спонукають переосмислити історичні сенси історико-культурних пам’яток та підштовхують до розроблення нових тематичних маршрутів. 

You may also like...